Múky a ich delenie

Múky môžeme deliť podľa rôznych kritérii.

Najčastejšie v obchode vidíme múky delené podľa jemnosti mletia na:

- hladkú

- polohrubú

- hrubú

- krupica (veľmi nahrubo pomletá obilnina)

 

Jedná sa ale v prevažnej väčšine o pšeničnú bielu múku - rôzne namletú.

 

 

Okrem toho ale môžeme deliť múky podľa druhu obilia ktoré sa melie. Napríklad:

- pšeničná múka

- špaldová múka

- ražná múka

- pohánková múka

- kukuričná múka

 

A pre nás na Biolke veľmi dôležité delenie múk - podľa toho, či sa melie celé zrno obilniny, alebo či sa najprv odstráni obal zrna a melie sa iba vnútro zrna. Delíme ich tak na:

- biela múka

- celozrnná múka

 

Celozrnná múka (či sa jedná o hladkú, hrubú, ražnú či špaldovú..) je oveľa zdravšia ako biela múka. Má viac vitamínov, minerálov, vlákniny..

 

PS: Občas sa v obchode stretneme aj s názvom "cereálne" - znamená to však iba toľko, že výrobok je vyrobený z obilnín. Toto označenie nehovorí nič o tom, či je výrobok celozrnný alebo biely. 

Dobrú a celozrnnú chuť prajeme :)

Fotogaléria

Biolka už nepečie, ale Zuzka áno :)

 

 

Biolka je zatvorená - aktuálne v našich priestoroch pečeie Zuzana Stražancová

 

Ak by ste mali záujem o objednanie koláčikov môžete na 0905 700 032.

 

Pečie aj na objednávku, na rodinné oslavy, na vianoce alebo iba tak :)

 

Aktuálne máme zatvorenú aj pekáreň aj reštauráciu

 

Ak by ste mali záujem o objednanie koláčikov môžete na 0905 700 032.

Otváracie hodiny pekárne

Pondelok - -
Utorok - -
Streda - -
Štvrtok - -
Piatok - -
Sobota - -
Nedeľa - -
máma trvalo zatvorené

Biolka je zatvorená - aktuálne v našich priestoroch pečeie Zuzana Stražancová

 

Naše výrobky Rozvrh pečenia