Múky a ich delenie

Múky môžeme deliť podľa rôznych kritérii.

Najčastejšie v obchode vidíme múky delené podľa jemnosti mletia na:

- hladkú

- polohrubú

- hrubú

- krupica (veľmi nahrubo pomletá obilnina)

 

Jedná sa ale v prevažnej väčšine o pšeničnú bielu múku - rôzne namletú.

 

 

Okrem toho ale môžeme deliť múky podľa druhu obilia ktoré sa melie. Napríklad:

- pšeničná múka

- špaldová múka

- ražná múka

- pohánková múka

- kukuričná múka

 

A pre nás na Biolke veľmi dôležité delenie múk - podľa toho, či sa melie celé zrno obilniny, alebo či sa najprv odstráni obal zrna a melie sa iba vnútro zrna. Delíme ich tak na:

- biela múka

- celozrnná múka

 

Celozrnná múka (či sa jedná o hladkú, hrubú, ražnú či špaldovú..) je oveľa zdravšia ako biela múka. Má viac vitamínov, minerálov, vlákniny..

U nás na Biolke pečieme najčastejšie zo špaldovej celozrnnej hladkej. Ale používame aj pšeničnú celozrnnú, alebo ražnú celozrnnú. Všetky naše múky máme od slovenského dodávateľa Biomila.

PS: Občas sa v obchode stretneme aj s názvom "cereálne" - znamená to však iba toľko, že výrobok je vyrobený z obilnín. Toto označenie nehovorí nič o tom, či je výrobok celozrnný alebo biely. 

Dobrú a celozrnnú chuť prajeme :)

Fotogaléria

Kvalitné suroviny

U nás na Biolke pečieme z orechov a maku - nedávame do koláčov žiadne hotové zmesy, ani plnky.

 

Denne pečieme čerstvé zdravé dobroty :)

Ochutnať a kúpiť si ich môžete u nás v krčmičke v Modre na Kráľovej počas otváracích hodín krčmičky.

 

Okrem toho niektoré naše výrobky dovážame do Bratislavy každý štvrtok okolo obeda pravidelne do týchto bioobchodov:

 

 

 

 

 

 

Otváracie hodiny pekárne

Pondelok 11:30 22:00
Utorok 11:30 22:00
Streda 11:30 22:00
Štvrtok 11:30 22:00
Piatok 11:30 22:00
Sobota 11:30 22:00
Nedeľa 11:30 22:00
Naše výrobky Rozvrh pečenia